fashion

Τι είναι τελικά fashion blogger και τι fashion influencer

Δύο έννοιες που όταν τις ακούς για πρώτη φορά, πιστεύεις πως είναι ακριβώς το ίδιο. Δεν έχουν όμως καμία σχέση μεταξύ τους, είναι δύο διαφορετικές έννοιες, δύο θα λέγαμε διαφορετικές δουλειές.

Σήμερα βλέπουμε πως τα social media αναπτύσσονται απίστευτα γρήγορα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των χρηστών που τα χρησιμοποιούν να αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης των fashion influencers και των fashion bloggers.

Παλιότερα, πριν την εμφάνιση των παραπάνω επαγγελμάτων, όλη την δουλειά την έκαναν οι συντάκτες, οι συντάκτες ήταν εκείνοι που πήγαιναν σε όλα τα fashion shows, μελετούσαν σε βάθος τις καινούργιες συλλογές των σχεδιαστών, λάμβαναν το μήνυμα που τους προσέφερε το κάθε fashion show, ο κάθε σχεδιαστής και μετά αυτό που έκαναν ήταν να δουν τι έχουν συλλέξει και να το αποτυπώσουν σε ένα κομμάτι χαρτί, στο λεγόμενο έντυπο περιοδικό, με σκοπό όλοι οι αναγνώστες να πάρουν μια γεύση για την βιομηχανία της μόδας, να νιώσουν με τον δικό τους τρόπο πως βρίσκονται και εκείνοι εκεί.

Όταν όμως τα social media ξεκίνησαν να αναπτύσσονται με ταχύτατο βαθμό, η δουλειά για τους ανθρώπους στον κόσμο της μόδας άρχισε να αυξάνεται, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι λεγόμενοι fashion influencers και fashion bloggers. Η μεγαλύτερη influencer, η πρώτη που ξεκίνησε να επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό με το λαμπερό της lifestyle, την θετική της ενέργεια, το τόσο διαφορετικό στυλ ήταν φυσικά η Paris Hilton.

Μετά το 2009 η πρώτη fashion blogger ήταν η Chiarra Ferragni με το γνωστό σε όλους blog της The blonde Salad και στην συνέχεια πήρε τον τίτλο της πιο δυνατής fashion influencer σε όλο τον κόσμο και αυτό γιατί; Γιατί ήταν αληθινή και με το κάθε τι που θα ανέβαζε στο blog της ή στο instagram έδειχνε μια δυνατή προσωπικότητα.

Τώρα που μάθαμε πως αυτές οι δύο έννοιες ξεκίνησαν, ας δούμε τώρα τι κάνει το κάθε ένα από αυτά, με τι ασχολείται, τι αφορά, εάν μπορούμε και εμείς να το κάνουμε και πως;

Ας ξεκινήσουμε με τους fashion bloggers, fashion bloggers είναι εκείνοι που εκτός από τα social media, έχουν χτίσει ένα site, ένα blog και ανανεώνουν σε καθημερινή ή σε εβδομαδιαία βάση το περιεχόμενο τους. Το περιεχόμενο αυτό έχει σχέση με την ενημέρωση των ανθρώπων όσον αφορά τα νέα στον χώρο της μόδας, τις τάσεις που θα ακολουθήσουμε φέτος κλπ. Αυτό γενικά που πρέπει να προσέξετε όσοι θέλετε να μπείτε στο χώρο αυτό είναι να το θέλετε πραγματικά, όχι απλά να σας αρέσει, δεν φτάνει μόνο να ξέρετε πως συνδυάζεται αυτό με αυτό, πρέπει να ξέρετε πως όλο αυτό ξεκίνησε, την φιλοσοφία του κάθε ρούχου, η μόδα δεν είναι απλή υπόθεση, είναι ολόκληρη επιστήμη, χρειάζεται μια δυνατή προσωπικότητα που συνεχώς θα εξελίσσεται, δεν είναι τυχαίο άλλωστε που λίγοι ξεχωρίζουν. Έχω ακούσει πολλούς σπουδαίους ανθρώπους να λένε αυτά τα λόγια και ήθελα να σας τα μεταφέρω, γιατί και εγώ έχοντας στο μυαλό μου αυτά τα λόγια προχωράω.

Ενώ fashion influencers είναι εκείνοι που ασχολούνται κυρίως με το instagram. Αυτό που κάνουν είναι ακριβώς η λέξη influence, επηρεάζουν τους ανθρώπους που τους ακολουθούν, τώρα με τον όρο fashion influence εννοούμε πως επηρεάζουν τον κόσμο όσον αφορά την μόδα. Η δουλειά τους είναι να ταξιδεύουν όταν είναι οι μέρες των fashion shows, να βγάζουν φωτογραφίες/βίντεο ότι συμβαίνει κατά την διάρκεια αυτών των ημερών, να δοκιμάζουν, να φοράνε διάφορα brands και να τα προωθούν στο instagram έτσι ώστε να τα βλέπει ο κόσμος και να αγοράζει περισσότερο, να μαθαίνει τα brands, να μαθαίνει πράγματα γύρω από την μόδα γενικότερα. Για να πετύχεις στο κομμάτι αυτό χρειάζονται παρόμοια πράγματα όπως και για το fashion blogging, χρειάζεται θέληση, πίστη στις δυνατότητες σου, γνώσεις και μια πολύ δυνατή προσωπικότητα που θα είναι μέσα στις τάσεις αλλά ποτέ μα ποτέ δεν θα χάσει το δικό της προσωπικό στυλ.

Το μήνυμα μου είναι να μην λειτουργείτε μηχανικά, να μην δείχνετε τυποποιημένο περιεχόμενο στο κοινό σας γιατί θα το καταλάβουν, να λειτουργείτε με συναίσθημα, να ψάχνετε τις ανάγκες των ανθρώπων, τι θέλουν, τι έχουν ανάγκη να δουν, να ακούσουν και να χτυπάτε δυνατά εκεί προσφέροντας τους πραγματική βοήθεια.

Ελπίζω να καταλάβατε τι είναι αυτές οι δύο έννοιες και να σας βοήθησα αρκετά σε πράγματα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν στον χώρο της μόδας. Κάνε εγγραφή στο site μας, για να είσαι η πρώτη που θα λαμβάνεις τις δημοσιεύσεις μας.

Απάντηση

Language
Αρέσει σε %d bloggers: