LIFESTYLE

Work from home: Πως να δουλεύεις πιο παραγωγικά από το σπίτι

Δυστυχώς ή ευτυχώς ο εγκλεισμός συνεχίζεται και η τηλεργασία αυξάνεται, γι’ αυτό καλό είναι να ξεκινήσουμε να προσαρμοζόμαστε σε αυτή την νέα καθημερινότητα, αν δεν το έχουμε ήδη κάνει. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι καθόλου απλό, αντιθέτως είναι πολύ δύσκολο, κάποιοι δοκιμάζονται πολύ σκληρά και κάποιοι λιγότερο, αυτό όμως που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι όλοι θα περάσουμε από αυτή την δοκιμασία, το θέμα είναι πως θα βγούμε απ΄ όλο αυτό. Θα βγούμε πιο αδύναμοι ψυχικά ή πιο δυνατοί και αδίστακτοι;

Η τηλεργασία λοιπόν, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας, γι’ αυτό και πρέπει να προσπαθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο υγιής. Υπάρχουν κάποια σημαντικά tips που θα μας βοηθήσουν να δουλέψουμε πιο παραγωγικά και ευχάριστα από το σπίτι, χωρίς να νιώθουμε το αίσθημα της αγγαρείας.

1.Make your personal home office

Πριν ξεκινήσετε την τηλεργασία, φροντίστε να έχετε βρει έναν χώρο στο σπίτι, ο οποίος θα σας δώσει τρομερή έμπνευση να δημιουργήσετε και μετά μετατρέψτε το σε γραφείο. Αυτός ο χώρος μπορεί να είναι και ένα μέρος του σπιτιού, δεν είναι απαραίτητο να πάρετε ένα ολόκληρο δωμάτιο και να το κάνετε γραφείο, μπορείτε να “κλέψετε” ένα μικρό μέρος στο σαλόνι, στην τραπεζαρία της κουζίνας κλπ. και να δουλέψετε απίστευτα παραγωγικά.

2.Φροντίστε το περιβάλλον εργασίας να παραμένει καθαρό

Ένας καθαρός χώρος βοηθάει απίστευτα πολύ την ψυχική μας υγεία, όταν τα βλέπουμε όλα τακτοποιημένα, το κάθε τι στην θέση του αυτό μας κάνει να ξεκινάμε την μέρας μας με λιγότερο άγχος. Κάτι που μπορείτε επίσης να κάνετε, που επέδρασε θετικά σε εμένα είναι να οργανώσετε τα αρχεία σας σε φακέλους και να ονοματίσετε το κάθε φάκελο ανάλογα με το τι αφορά, την κατηγορία, π.χ. τα λογιστικά της επιχείρησης.

3.Plan your work and work your plan

Το προηγούμενο βράδυ ή πριν ξεκινήσεις την εργασία σου αποτύπωσε σε ένα χαρτί αυτά που θέλεις να κάνεις, καθώς και τους ημερήσιους στόχους σου. Αυτό που θα σε βοηθήσει να οργανώσεις την σκέψη και τα θέλω σου είναι ένα planner, όχι μόνο θα οργανώσεις τις υποχρεώσεις της εργασίας σου, αλλά θα μπορείς να έχεις έλεγχο και σε άλλα πράγματα στην ζωή σου, όπως οι αγαπημένες σου συνήθειες, η διατροφή, η γυμναστική κλπ.

Αυτό που βοηθάει πολύ εμένα στο να παραμένω οργανωτική και αρκετά ενεργητική στην καθημερινότητα μου είναι το παραπάνω planner που θα το βρείτε εδώ https://www.instagram.com/happy_owl_/?hl=el

4.Συχνά διαλείμματα

Όλοι λένε να κάνουμε συχνά διαλείμματα, αλλά στην πραγματικότητα σχεδόν κανένας μας δεν το τηρεί και ξέρω ακριβώς το γιατί. Όταν είμαστε 100% αφοσιωμένοι σε κάτι δεν θέλουμε με τίποτα να σταματήσουμε απλά αυτό έχει ένα πολύ σημαντικό αρνητικό. Όταν δεν κάνουμε συχνά διαλείμματα, η παραγωγικότητα μας θα διαρκέσει ελάχιστα, ενώ αν κάνουμε διαλείμματα κάθε μια ώρα η παραγωγικότητα μας θα διαρκέσει πολλές ώρες.

5.Κράτα επαφή με την ομάδα/συναδέλφους σου

Ευτυχώς υπάρχει η δυνατότητα της βιντεοκλήσης, αρά η επικοινωνία με την ομάδα/συναδέλφους πολύ δύσκολα θα μπορούσε να χαθεί. Μπορείτε να κανονίσετε μια με δύο φορές την εβδομάδα ομαδική βιντεοκλήση, να λέτε να νέα σας, να μιλάτε για διάφορες επιχειρηματικές ιδέες απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το ζεστό καφεδάκι σας.

6.Μην πιέζεις τον εαυτό σου

Προσπάθησε καθημερινά να θέτεις στόχους και προσπάθησε να υλοποιείς κάποιους από αυτούς. Δεν χρειάζεται για κανέναν λόγο να πιέζεις τον εαυτό σου να τους υλοποιήσεις όλους, χρόνος άλλωστε πλέον υπάρχει. Αν μια μέρα δεν νιώσεις παραγωγική, δεν χρειάζεται πανικός ούτε απογοήτευση, μόνο και μόνο που θέτεις στόχους και προσπαθείς καθημερινά για αυτούς, κάνεις ήδη πολλά.

1 comment

Απάντηση

Language
Αρέσει σε %d bloggers: