INTERVIEW

Η fashion influencer Χάιδω Γκαργκινούδη μας μιλάει για όλα σε μια αποκλειστική συνέντευξη

Ο χώρος του instagram δίνει καθημερινά αναρίθμητες ευκαιρίες σε νέους και νέες να υλοποιήσουν τους στόχους τους, σε αντίθεση με τα “πιστεύω” της κοινωνίας που απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας θεωρείται πως πρέπει να κατέχεις τα απαραίτητα “χαρτιά”. Αυτήν την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκε και η Χάιδω Γκαργκινούδη, η οποία μέσω του instagram κατάφερε να δείξει την δική της αισθητική, το πάθος της για την μόδα και την φωτογραφία, καθώς και την προσωπικότητά της. Αυτό φαίνεται να είχε επιτυχία στην περίπτωση της Χάιδως, καθώς το κοινό που την παρακολουθεί ξεπερνά τους 13,2 χιλ. followers και συνεχώς αυξάνεται. Πάμε λοιπόν να δούμε πως μια fashion influencer λειτουργεί στην καθημερινότητα της και με ποιόν τρόπο καταφέρνει να συνδυάζει την ενεργητικότητά της στο instagram με την πραγματική της ζωή.

Χάιδω είσαι μόλις 20 ετών και έχεις κάνει πάρα πολλά στον χώρο του Instagram ως influencer, τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς επαγγελματικά;

Καλησπέρα σας, αρχικά ευχαριστώ παρά πολύ για την ευκαιρία που μου δίνεται μέσα από τη συγκεκριμένη συνέντευξη να μιλήσω για τον χώρο του Instagram που τόσο πολύ αγαπώ και μου αρέσει να ασχολούμαι. Αναφορικά με τη συγκεκριμένη ερώτηση μπορώ να πω, πως από την πρώτη στιγμή που άνοιξα τον λογαριασμό σε ηλικία 16 ετών άρχισα σχεδόν αμέσως και με αυτόματο τρόπο να προσπαθώ να έχω ένα οπτικά καλαίσθητο προφίλ. Τότε το instagram δεν ήταν τόσο διαδεδομένο ειδικά στη δική μου ηλικία όμως εγώ μπήκα σχεδόν αυτόματα σε μια διαδικασία να προσέχω αρκετά το προφίλ μου και ότι ανεβάζω. Η ενασχόληση μου συνεπώς ήρθε σιγά σιγά με έναν πολύ φυσικό τρόπο χωρίς να προσπαθήσω κάτι ιδιαίτερα, άλλωστε για μια κοπέλα στην τότε ηλικία ήταν φοβερό το γεγονός ότι σου έστελναν εταιρίες μηνύματα θαυμασμού και συνεργασίας, οπότε αυτό άρχισε να αποτελεί ένα παιχνίδι με μεγάλη ανταπόκριση που πλέον μπορώ να ονοματίσω και ως «επάγγελμα». 

Πολλοί υποστηρίζουν πως είναι ένα εύκολο επάγγελμα με εύκολα χρήματα, συμφωνείς και εσύ με αυτό;

Αυτή η ερώτηση είναι κάτι που ακούω πολύ συχνά και κατά ένα μεγάλο ποσοστό με βρίσκει σύμφωνη. Προσωπικά δεν το βλέπω τόσο επαγγελματικά καθώς δεν αποτελεί την κυρία ενασχόληση μου, μπορώ με βεβαιότητα όμως να πω πως τουλάχιστον για το δικό μου στάδιο δεν θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο ή χρονοβόρο. Υπάρχουν επαγγέλματα πολύ πιο δύσκολα και με μεγαλύτερη βαρύτατη, αυτό που επέλεξα εγώ σαφώς είναι μια ενασχόληση που έγκειται στο καλλιτεχνικό τομέα και θα δυσκόλευε μόνο κάποιον ο οποίος δεν ασχολείται ή δυσκολεύεται με τη φωτογραφία ή τη μόδα. Κατ’ επέκταση θεωρώ πως μια κοπέλα σαφώς μπορεί να ασχοληθεί εύκολα με αυτό και να κερδίσει χρήματα αν και η αλήθεια είναι πως αναφορικά με το κομμάτι των χρημάτων και εξ’αιτίας των πολλών κοριτσιών που ασχολούνται με το instagram καθώς και των fake followers οι εταιρίες πληρώνουν πλέον πολύ πιο δύσκολα. 

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι συνεχώς ενεργή στο Instagram και να έχεις πάντα έτοιμο υλικό;

Είναι αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο να είσαι ενεργή στο instagram καθώς μπορεί να σου «κλέβει» χρόνο από σημαντικές και πολύτιμες στιγμές. Με τον χρόνο όλα γίνονται αυτόματα κι πιο εύκολα και σε συνάρτηση με μια καλή διαχείρηση αυτού, μπορείς να βρίσκεις χρόνο για τα πάντα.

Έχω παρατηρήσει πως το προφίλ σου είναι αρκετά προσεγμένο τόσο χρωματικά όσο και στις θεματολογίες που επιλέγεις καθημερινά να αναπτύξεις, πως τα καταφέρνεις και το διατηρείς πάντα τόσο καλά;

Το προφίλ μου δεν είναι το ίδιο, δεν έχει το ίδιο στυλ και δεν το πρόσεχα πάντα με τον ίδιο τρόπο. Πιο παλιά ανέβαζα διάφορες φωτογραφίες πιο προσωπικές θα έλεγα, πλέον το προσέχω πιο πολύ χρωματικά ώστε να έχω ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα. Αναφορικά με την θεματολογία, έχω επιλέξει να ασχολούμαι με τη μόδα και ευρύτερα το lifestyle οπότε προσπαθώ να συνδυάζω αυτά τα δυο σε συνάρτηση και με το υλικό ώστε να βγάζω ένα άρτιο αποτέλεσμα. 

Από πού παίρνεις έμπνευση για τις φωτογραφίες και τα στορυ σου;

Εμπνευση παίρνω κυρίως ακολουθώντας όμορφους λογαριασμούς και διαβάζοντας πάντα τις τελευταίες τάσεις. Εάν μια κοπέλα βρει το δικό της στυλ και με τον καιρό αναζητά πράγματα και μαθαίνει γι αυτό, το να διατηρεί ένα όμορφο προφίλ θα της είναι πιο εύκολο.

Πως επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες σου, χρησιμοποιείς κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή;

Πλέον δεν επεξεργάζομαι καθόλου τις φωτογραφίες μου ίσως κάποιες φορές αλλάζω το φωτισμό ανάλογα με το τι χρειάζεται κάθε φωτογραφία. Αυτό θεωρώ ότι είναι το πιο βασικό να καταλάβει κάποια κοπέλα ότι για να έχεις ένα όμορφο προφίλ χρειάζεσαι πρώτα ένα καλό υλικό που να ταιριάζει μεταξύ του, τα φίλτρα είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται. Βέβαια να προτείνω στα κορίτσια την εφαρμογή vsco και το φίλτρο Α4 για όσες ακόμα δεν είναι έτοιμες να αφήσουν τα φίλτρα. Επίσης πολύ ωραία εφαρμογή για ατέλειες, χρώματα αλλά και το πρόσωπο είναι το face tune. 

Βλέπουμε πως υποστηρίζεις ακράδαντα τα ελληνικά brands, τι ήταν αυτό που δεν σου επέτρεψε να γίνεις θύμα του fast fashion;

Είμαι θύμα του fast fashion όπως το 80% του πληθυσμού τουλάχιστον θεωρώ, το να επιλέγω πλέον κομμάτια από ελληνικές εταιρίες είναι κάτι που το έμαθα μέσω του instagram. Αγαπώ τα ελληνικά brands, γιατί είναι πάντα στη μόδα αλλά και πρωτότυπα. Πρέπει να στηρίζουμε την εγχώρια αγορά γιατί έχουμε θαυμάσιους σχεδιαστές που μπορούν εξίσου καλά να φροντίζουν για τον ρουχισμό μας. 

Ποια είναι τα αγαπημένα σου ελληνικά brands που θα συνιστούσες σε όλες εμάς τις γυναίκες;

Αυτή είναι μια αγαπημένη μου ερώτηση! Τα αγαπημένα μου brands είναι παρα πολλά, κάποια από αυτά είναι nazezhda clothing, by virginia, made of grace, combos, sun set go, meer, xdx, leather twist, mix and match και αλλά πολλά!

Πιστεύεις είναι καλό να έχουμε πρότυπα στην ζωή μας; Και εάν ναι ποια είναι τα δικά σου πρότυπα;

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι πραγματικά καλό να έχουμε πρότυπα στη ζωή μας, καθώς οι περισσότεροι συγχέουμε την ουσιαστική σημασία αυτών με αυτή των ειδώλων. Εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ, έθετα προσωπικούς στόχους με βάση τις δικές μου ικανότητες και προσπαθούσα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τι συμβουλή θα έδινες σε ένα κορίτσι που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το influencing;

Σίγουρα η συμβουλή που θα της έδινα είναι να πειραματίζεται, να παρατηρεί, να δοκιμάζει συνεχώς καινούργια πράγματα και πάνω απ’ όλα να βρει το δικό της στυλ και να το υποστηρίξει! 

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου και αυτό που έχεις χτίσει στο μέλλον;

Η αλήθεια είναι πως αυτό δεν το έχω σκεφτεί, σίγουρα όμως θέλω να συνεχίσω το blogging στο instagram. Εκτός όμως απ΄αυτό, θα ήθελα να διευρύνω περισσότερο τους ορίζοντες μου μέσω της ενασχόλησής μου και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους.

Ευχαριστούμε πολύ την φίλης μας την Χάιδω που μοιράστηκε μαζί μας τα μυστικά τη επιτυχίας της στο κομμάτι του influencing. Μέσα από την συγκεκριμένη συνέντευξη αντλήσαμε πολύ σημαντικά μυνήματα όσον αφορά τον χώρο του instagram, καταλάβαμε πως η φυσικότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όχι μόνο στο instagram αλλά και στην ίδια μας την ζωή, καλό είναι λοιπόν να κατανοήσουμε όλοι μας σε βάθος ότι δεν χρειάζεται πολύ προσπάθεια, αρκεί να είσαι ο εαυτός σου.

Απάντηση

Language
Αρέσει σε %d bloggers: