ΤΑΞΙΔΙΑ

6 λόγοι για να επιλέξεις τον Βόλο ως χειμερινό προορισμό!

Γεια σας φίλοι μου,

Εάν είστε και εσείς λάτρεις της φύσης και αγαπάτε όλα τα στοιχεία που την περιβάλλουν τότε ναι αυτό το μέρος είναι το ιδανικότερο για εσάς. Η αλήθεια είναι πως ο Βόλος θυμίζει ένα μεγάλο χωριό, σου προσφέρει μια ζεστασιά χωρίς αυτό να αφορά το κλίμα, σου δημιουργεί την αίσθηση μιας μεγάλης οικογένειας, δίνοντας σου όλα εκείνα τα αγαθά που δυστυχώς έχουν χαθεί στις μέρες μας. Αυτό συμβαίνει λόγω του τρόπου κατασκευής της πόλης, της τύχης του να βρίσκεται ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, αλλά και γενικότερα την αισθητική που βγάζει προς τους επισκέπτες ως σύνολο.

Γιατί να επισκεφτείς τον Βόλο;

1) Για τα παραδοσιακά τσιπουράδικα

Η πόλη αυτή είναι γεμάτη από τέτοια μέρη και σε κάνει αυτομάτως και εσένα να μπεις είτε είσαι “πότης” είτε δεν είσαι. Η διαδικασία είναι μέχρι να σε κερδίσουν, μετά από εκεί και πέρα δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα κανονίζουν αυτοί για εσένα. Θα ξετρελαθείς με την τεράστια φιλικότητα και με την ζεστασιά που θα σου προσφέρει το κάθε μαγαζί ξεχωριστά, ως αποτέλεσμα να νιώσεις μια απίστευτη θετική αύρα που θα σε κάνει να χαλαρώσεις και να νιώσεις στην κυριολεξία σαν το σπίτι σου. Το καλύτερο όμως δεν το είπα, και αυτό είναι οι μεζέδες που σου προσφέρουν, είναι απίστευτοι συνήθως είναι θαλασσινά και αξίζει να τους δοκιμάσεις.

2) Για το “Κολωνάκι” του Βόλου

Το “βολωνάκι” γνωστό ως το “κολωνάκι” του Βόλου φημίζεται για τις υπέροχες και τόσο διαφορετικές μεταξύ τους καφετέριες, αλλά και για την ατελείωτη αγορά του, τα μαγαζιά είναι το ένα δίπλα στο άλλο με σκοπό να κάνει πιο εύκολα και πιο ευχάριστα τα ψώνια των κατοίκων εκεί αλλά και των επισκεπτών.

Εγώ απολαμβάνοντας το καφεδάκι μου στην αγαπημένη μου καφετέρια Grooove

3) Για να απολαύσεις το λιμάνι του

Εάν και εσύ λατρεύεις τις βόλτες και πόσο μάλλον τις βόλτες που συνδυάζουν πράσινο και θάλασσα τότε ναι πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις αυτή την μαγεία. Αποκτάς απίστευτη χαλάρωση, δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να αποκτήσει μια πιο θετική αντίληψη για ο,τι συμβαίνει γύρω του, γενικότερα το μέρος αυτό σε αναζωογονεί. Για περισσότερη απόλαυση μπορείτε να επισκεφτείτε και τις γύρω καφετέριες όπου μαζί με το καφεδάκι σας σας προσφέρουν και κρουασανάκια.

4)Για να δεις το χωριό του Αγίου Βασίλη

Σε περίπτωση που επισκεφτείς τον Βόλο Χριστούγεννα καλό θα ήταν να μην χάσεις την ευκαιρία να πας και να διασκεδάσεις στο χωριό του Αγίου Βασίλη. Εκεί θα βρεις πολλά ξύλινα σπιτάκια γεμάτα με διάφορα χριστουγεννιάτικα είδη αλλά και πολλά πολλά ζαχαρωτά. Επίσης, μπορείς να παίξεις ο,τι επιθυμεί η καρδιά σου διότι η ποικιλία των παιχνιδιών είναι τεράστια.

5) Για το χιονοδρομικό του κέντρο

Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται στο Πήλιο συγκεκριμένα στα Χάνια. Αξίζει να πάτε διότι εκεί θα αναζωογονήσετε νου και σώμα λόγω των δραστηριοτήτων που θα συναντήσετε, όπως το σκι όπου σίγουρα θα το απολαύσετε αρκετές φορές σε διαφορετικές πίστες. Βέβαια, υπάρχουν δραστηριότητες και γι’ αυτούς που επιζητούν την χαλάρωση όπως οι αναβατήρες που θα σε ξεκουράσουν βλέποντας από πάνω την μαγευτική θέα.

6)Για την “Αράχωβα” του Βόλου

Με αυτό τον τρόπο χαρακτήρισα το Πήλιο γιατί τον χειμώνα θυμίζει τόσο πολύ Αράχωβα μα τόσο πολύ. Καθώς ανεβαίνεις στο Πήλιο συναντάς δυο χωριά την Πορταριά και την Μακρινίτσα. Η πορταριά είναι ένα πανέμορφο χωριό με έναν πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό, τοποθετημένη στην πλαγιά του βουνού των κενταύρων. Ενώ η Μακρινίτσα φημίζεται περισσότερο για το φαγητό και συγκεκριμένα για το παραδοσιακό φαγητό της, που είναι το σπετζοφάι, για τα τεράστια πλατάνια αλλά και για την ιστορική πλατεία της.

Τέλος, ο Βόλος εκτός από χειμερινός προορισμός είναι και καλοκαιρινός, χάρης των ονειρεμένων παραλιών που παρέχει.

Απάντηση

Language
Αρέσει σε %d bloggers: