ΕΜΠΝΕΥΣΗ

About Mentoring: Πως και γιατί να αποκτήσεις πρότυπα στην ζωή σου…

Αγαπητοί μου φίλοι, ζούμε σε μια εποχή όπου η επίδραση των Social Media αυξάνεται καθημερινά με αρκετά γρήγορο ρυθμό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να εστιάσουν, σε αυτό τον ηλεκτρονικό κόσμο χωρίς αυτό να θεωρηθεί αφύσικο. Με αποτέλεσμα, να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την επιλογή ενός σωστού lifestyle mentor, γιατί μπορεί να είναι αμέτρητοι αλλά λίγοι είναι αυτοί που θα σου δώσουν πραγματικά την ώθηση να πετύχεις τον στόχο σου.

ΓΙΑΤΙ χρειάζεστε πρότυπα;

Έχετε ακούσει άραγε ποτέ την φράση ”Κανένας δεν έφτασε στον προορισμό του μόνος του”. Μπορεί ναι αλλά μπορεί και όχι… Μονό ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο από την παραπάνω φράση ότι χωρίς υγιή πρότυπα δεν θα μάθουμε ποτέ πως είναι να εξελισόμαστε…

Τα υγιή πρότυπα σου προσφέρουν τα εξής: 

  • Σε βοηθούν στο να κατανοήσεις σε βάθος τα ανθρωπιστικά ιδεώδη. Για παράδειγμα, όταν ενσαρκώνουν αρχές όπως η ανθρωπιά, η αγάπη, η ειρήνη και άλλα μέσα από φωτογραφίες, άρθρα, βιβλία παροτρύνουν πολύ τον κόσμο να ασχοληθεί με την καλλιέργεια του εσωτερικού του κόσμου.
  • Σε μαθαίνουν να μην τα παρατάς ποτέ ακόμα και όταν όλα σου πάνε στραβά…Σε πείθουν με την εμπειρία και τα επιχειρήματα τους ότι για να φτάσεις στην επιτυχία θα πρέπει να έχεις αποτύχει χιλιάδες φορές.
  • Σου δίνουν τρόπους στο πως θα μανατζάρεις τον εαυτό σου, τον χρόνο σου, τα οικονομικά σου και φυσικά τις ανθρώπινες σου σχέσεις. Με λίγα λόγια, σου μαθαίνουν πως να μανατζάρεις την ζωή σου.
  • Σε βάζουν σε σκέψεις όσον αφορά την εμφάνιση σου… Σε κάνουν να καταλάβεις την σημαντικότητα της εμφάνισης σου! Γιατί ναι φίλοι μου παίζει πολύ βασικό ρόλο…Όταν ντυνόμαστε καλά νιώθουμε και καλά, είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση, εμπνέουμε γενικότερα μια θετική αύρα με έναν τόνο σοβαρότητας.
  • Σε παροτρύνουν να υιοθετήσεις κάποιες από τις συνήθειες τους μέσα από την καταρρακτώδης προβολή τους στα social media. Με αποτέλεσμα, να γίνει και για εσένα συνήθεια, και από συνήθεια να μετατραπεί σε ανάγκη.

Πως να βρείτε πρότυπα;

Αρχικά, το να βρείτε πρότυπα να ακολουθήσετε είναι αρκετά δύσκολο στις μέρες μας διότι υπάρχουν αναρίθμητα άτομα που προβάλλουν την ζωή τους, αλλά λίγοι απ΄αυτούς διδάσκουν την ευτυχία. Οι περισσότεροι παρουσιάζουν νόθες αξίες σχετικές με την υλιστική αντίληψη της ζωής.

Τρόποι για να επιλέξετε τα σωστά πρότυπα:

  • Αυτό που θα έκανε πιο εύκολη την εύρεση προτύπων θα ήταν στο να ασχοληθείτε εξ ολοκλήρου  με την καλλιέργεια του εαυτού σας έτσι ώστε να μάθετε πραγματικά τα θέλω σας, να μάθετε τις ικανότητες σας, να μάθετε τα θετικά και τα αρνητικά σας, με απλά λόγια να ανακαλύψετε εσάς. Αυτό το βήμα δεν είναι τυχαία πρώτο διότι μόνο έτσι θα καταφέρετε να αποφύγετε τις επιρροές των αρνητικών προτύπων.
  • Εφόσον θα έχετε βρει αυτό που θα θέλετε να ασχοληθείτε, αυτό που σας ταιριάζει θα ψάξετε ανθρώπους που θα δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν. Για παράδειγμα, ασχολείστε με τον οικονομικό τομέα; Θα βρείτε ανθρώπους που θα μιλούν για αυτό, θα σας αναφέρουν τα λάθη τους και τι έμαθαν από αυτά με σκοπό εσείς να μην κάνετε τα ίδια.

Αναφέρομαι σε μέντορες όπως ο Dan Lok ο οποίος έχει επιδράσει με θετικό τρόπο στις ζωές πολλών ανθρώπων, όσον αφορά τον οικονομικό τομέα…

  • Στην ζωή μας δυστυχώς ή ευτυχώς σίγουρα θα υπάρχουν και οι λεγόμενες bad days, οι μέρες όπου είμαστε απογοητευμένοι με τον εαυτό μας, δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα θέλουμε απλώς να μείνουμε μόνοι μας αγκαλιά με το κρεβάτι μας και και, ναι για αυτές τις μέρες μιλάω! Ακόμη και για αυτές τις μέρες υπάρχει λύση… Υπάρχουν πολλά lifestyle πρότυπα που ειλικρινά θα σας παρακινήσουν να κινηθείτε, να σηκωθείτε και να συνεχίσετε την μέρα σας γεμάτοι.

Ένα lifestyle πρότυπο που πραγματικά θα σας δώσει κίνητρο να κάνετε πράγματα είναι η Negin Mirsalehi η οποία μέσω του youtube παρουσιάζει την καθημερινότητα της, τις συνήθειες της, μυστικά της επιτυχίας της, το πάθος της για την μόδα και πολλά άλλα…

Αυτοί λοιπον ήταν κάποιοι από τους ανθρώπους που έγω επιλέγω στην ζωή μου ως πηγη έμπνευσης.

Εύχομαι και εσείς μέσα από αυτούς τους ανθρώπους να βρείτε και εσείς την έμπνευση σας!

Απάντηση

Language
Αρέσει σε %d bloggers: